Αρκετές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην ηπειρωτική χώρα και κυρίως γύρω από τα ορεινά την Τρίτη, ενώ ο υδράργυρος παρέμεινε σε αμιγώς καλοκαιρινά επίπεδα. Την Τετάρτη, η αστάθεια θα είναι λιγότερη αλλά θα επηρεαστούν και ορισμένα νησιωτικά τμήματα από αστάθεια.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, η αστάθεια θα είναι γενικά λιγότερη όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο, την κεντρική και νότια Εύβοια και πιθανόν και την ανατολική Θεσσαλία, ενώ μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Θράκη (Έβρο). Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου (πολύ τοπικά και στο εσωτερικό της Ηπείρου), τη Μακεδονία, τη Θράκη, το εσωτερικό και το νότιο-νοτιοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου, την ανατολική Στερεά, τη Λέσβο, την Κρήτη και πιθανόν τη Χίο. Πιθανότητα για πολύ τοπική μπόρα υπάρχει και στη Νάξο και την Άνδρο. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως γύρω από τα ορεινά εκτός από την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη νότια-νοτιοανατολική Πελοπόννησο που θα είναι πιο εκτεταμένα, ενώ από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, οπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 34οC, στα κεντρικά από 19 έως 34 και στη νότια νησιωτική χώρα από 22 έως 31οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά λίγες νεφώσεις, πιο αυξημένες παροδικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού (υπάρχει πιθανότητα στα πιο βόρεια-βορειοανατολικά να σημειωθεί τοπική μπόρα). Το μεσημέρι και το απόγευμα και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο κεντρικά-βόρεια-βορειοανατολικά προάστια, περιξ του Υμηττού και τη βορειοδυτική Αττική. Πιθανότητα για φαινόμενα υπάρχει και στην ανατολική-νοτιοανατολική Αττική. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, εκτός από τα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού που θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό από 24 έως 32-33οC.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Aρχικά διάσπαρτες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί παροδική μπόρα ή και καταιγίδα στα βόρεια και το εσωτερικό του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33οC.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις περιοχές με μεγαλύτερη πιθανότητα για μπόρες και καταιγίδες. Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα υπάρχει και εκτός αυτών των περιοχών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *