Με γενικά καλό καιρό εορτάστηκαν τα κούλουμα στη χώρα μας, με έντονη όμως την παρουσία της αφρικάνικης σκόνης, η οποία περιρόριζε σε πολλές περιοχές την ορατότητα. Οι λασποβροχές στα κεντρικά και βόρεια, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και η επιμονή της αφρικάνικης σκόνης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά,την Τρίτη, αναμένονται λασποβροχές από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και σταδιακά και στη Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανότητα για λίγες σποραδικές καταιγίδες υπάρχει στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Ψιχάλες και λίγες ασθενείς λασποβροχές θα εκδηλωθούν το πρωί στη Στερεά και κυρίως την ανατολική, την ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο, ενώ αργότερα στην Ήπειρο και το ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Επιπλέον, αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει στις περισσότερες περιοχές τους 17-19oC, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα ξεπεράσει τους 20-22 και στη βόρεια Κρήτη και τους 25-26Oc.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο βόρειο θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Συννεφιασμένος καιρός με λασποψιχάλες ή και λίγες ασθενείς λασποβροχές μέσα στη νύχτα και πριν το ξημέρωμα. Από το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συννεφιασμένος καιρός με βροχές έως μέτριας έντασης κυρίως, από το μεσημέρι. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα για λίγες σποραδικές καταιγίδες παροδικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.  

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *