Αστάθεια, αλλά πιο περιορισμένη, θα επικρατήσει στη χώρα και την Πέμπτη του Πάσχα με τον υδράργυρο να παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Πέμπτη του Πάσχα, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί στη δυτική Ελλάδα, ενώ . Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη Θράκη. Λίγες μπόρες θα εκδηλωθούν και στην Ήπειρο και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, αλλά και στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου. Πιο γενικευμένα και έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά σε όλες τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει τους 19-21oC και τοπικά τους 22-23oC.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές-βορειοδυτικές 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός, αρχικά, με λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθεί μπόρα ή και παροδικά καταιγίδα στα βόρεια του νομού, γύρω από τα ορεινά και βόρεια από αυτά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22oC. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις αρχικά, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά του νομού, αλλά και τη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με ασθενή ένταση, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *