Σε επίπεδα, κοντά στα κανονικά για την εποχή, κυμάνθηκε ο υδράργυρος τη Δευτέρα, ενώ λίγες τοπικές βροχές σημειώθηκαν στη δυτική Ελλάδα. Την Τρίτη ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο, ενώ θα σημειωθούν εκ νέου λίγες τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται τις πρωινές ώρες τοπικές μπόρες στα νησιά του Ιονίου και πολύ τοπικά και ασθενώς στα δυτικότερα τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Το μεσημέρι, η αστάθεια θα μεταφερθεί στα ηπειρωτικά τμήματα της δυτικής Ελλάδας, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές ασθενείς μπόρες, όπως και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Επιπλέον, τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ, εκτός από το βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και παροδικά αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι σε Μακεδονία,Θεσσαλία, Θράκη και ανατολική Στερεά και το πρωί στο Αιγαίο.Τοπικές ομίχλες θα παρατηρηθούν τις πρωινές ώρες σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας (κυρίως της δυτικής).

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 14-15 και τοπικά τους 16οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με ένταση 3-4 και το βράδυ 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως γύρω από τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των προμεσημβρινών-μεσημβρινών ωρών υπάρχει πιθανότητα για λίγες τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως γύρω από τα ορεινά. Το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στο εσωτερικό του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *