Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Πέμπτη στη βόρεια-βορειοανατολική χώρα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός ήταν γενικά αίθριος. Την Παρασκευή οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες στη χώρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές σταη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός μέχρι και τις πρωινές ώρες στη χώρα, εκτός από την κεντρική Μακεδονία, όπου θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες (γύρω από αυτά). Επιπλέον, το μεσημέρι γρήγορα θα αυξηθούν οι αραιές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια και στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Κρήτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Το απόπευμα-βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς κατά βάση βροχές σε δυτική Στερεά, Ήπειρο, δυτική Θεσσαλία (ορεινά κυίως) και πιθανόν τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικράτησει γενικά άιθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22-23οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση 3-5 και στα νοτιότερα τμήματά του 6-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός μέχρι το μεσημέρι, οπότε και θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα-βράδυ θα είναι παροδικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα για παροδικές λασποψιχάλες το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22-23οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, οι οποίες θα δώσουν τοπικές μπόρες στα ορεινά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Πιθανότητα για παροδική μπόρα υπάρχει και στην πόλη το μεσημέρι-απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *