Τοπικές ομίχλες σημειώθηκαν σήμερα σε περιοχές της Μακεδονίας και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, ενώ λίγες βροχές σημειώνονται στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Το καιρικό σκηνικό δε θα μεταβληθεί ιδιαίτερα την Παρασκευή με τον ήλιο να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικές ομίχλες στη Μακεδονία και τη Θράκη και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Ασθενείς, κατά βάση, βροχές θα σημειωθούν κυρίως τις πρώτες πρωινές έως και πρωινές ώρες (στη συνέχεια θα υπάρχουν και διαστήματα με σπαστό καιρό) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανόν στη δυτική Στερεά (κυρίως βόρεια τμήματα). Σε αυτές τις περιοχές οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες, όπως και κατά διαστήματα στη δυτική Πελοπόννησο, όπου εκεί είναι μικρή η πιθανότητα για τοπικές ψιχάλες ή ασθενή βροχή (κυρίως στα νοτιοδυτικά παράκτια και ορεινά). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις (χαμηλές) στις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τη νότια-νοτιοανατολική Θράκη, όπου και εκεί ενδέχεται τοπικά να σημειωθούν ψιχάλες.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα αγγίηξει στα ηπειρωτικά τους 23-24 και τοπικά 25οC (Σπάρτη πιθανόν και 26οC).

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-3 και τοπικά στο βόρειο 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Αυξημένη υγρασία τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά, από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ από τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ομίχλη πιθανόν να επηρεάσει τα δυτικότερα τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22-23οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *