Άλλη μια μέρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και αρκετές ομίχλες ήταν η Παρασκευή, θυμίζοντας Άνοιξη και όχι μέσα Δεκεμβρίου. Το Σάββατο αναμένονται παρόμοιες συνθήκες και η μόνη αλλαγή θα είναι οι τοπικές βροχές στη βορειοδυτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Επιπλέον, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το πρωί, ενώ το μεσημέρι παροδικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τα βόρεια τμήματα της δυτικής της κεντρικής Μακεδονίας. Ισχυρή καταιγίδα στο βόρειο Ιόνιο τις πρωινές ώρες, η οποία πιθανόν να επηρεάσει τη βόρει Κέρκυρα. Το βράδυ λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη δυτική Στερεά. Τέλος, στη Θράκη θα σημειώνεται ψιλόβροχο κατά διαστήματα.

Ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα βόρεια τους 18-19Οc, ενώ στα υπόλοιπα τους 21-23 και τοπικά τους 24-25Οc στη βόρεια Κρήτη και τη Βοιωτία.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στο βόρειο 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από τις ίδιες νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ από τα βόρεια σε βόρειους-βορειοδυτικούς 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Στη συνέχεια θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20-21oC. Oι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στο Σαρωνικό 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ομίχλες τις πρωινές ώρες, οι οποίες το μεσημέρι θα διαλυθούν και θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18Οc. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *