Χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της βόρειας, αλλά και δυτικής Ελλάδας τη Δευτέρα. Ο υδράργυρος παρουσιάσε πτώση, αλλά παρέμεινε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με την μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι να φτάνει τους 24-25οC (Κρήτη και στη δυτική Ελλάδα). Την Τρίτη αναμένονται λίγες βροχές στη βόρεια χώρα και από το βράδυ προς τα μεσάνυχτα στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες οι νεφώσεις στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και θα σημειωθούν ψιχάλες και τοπικά ασθενούς έντασης βροχή στη δυτική Μακεδονία, τα βόρεια τμήματα τη Ηπείρου και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί παροδική ασθενής βροχή στη βόρεια Θράκη (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο κλπ). Επιπλέον, προς τα μεσάνυχτα και έπειτα οι νεφώσεις σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες βροχές, πιο αξιόλογες στα ορεινά (προσήνεμα τμήματα στο βορειοανατολικό) των περιοχών αυτών.

Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών αναμένονται χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες (περιορισμένη ορατότητα) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη το μεγαλύτερο μέρος του κεντροβόρειου Αιγαίου, τη Θεσσαλία και περιορισμένα στη νοτιοανατολική Στερεά, την ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο και παροδικά στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και το Ιόνιο. Οι ομίχλες προς το μεσημέρι σταδιακά θα διαλυθούν και θα παραμείνουν με τη μορφή χαμηλών νεφώσεων μέχρι και το απόγευμα κυρίως στο κεντρικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιοσημειωτή μεταβολή και η μέγιστη το μεσημέρι θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά στους 21-22 και τοπικά 23-24οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ από το βράδυ και από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν κυρίως στο βόρειο τμήμα του σε βόρειους-βορειοδυτικούς με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Περιορισμένη ορατότητα, χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες. Σταδιακά προς το μεσημέρι θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, τοπικά και κατά διαστήματα αυξημένες (θα υπάρχουν και χαμηλές νεφώσεις όχι ομίχλες). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21-22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ μέχρι το απόγευμα, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χαμηλές νεφώσεις, τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Προς το μεσημέρι σταδιακά οι ομίχλες θα διαλυθούν και θα επικρατήσουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς τα μεσάνυχτα θα σημειωθεί βροχή στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19-20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ μέχρι το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *