Χιόνια σημειώθηκαν και την Πέμπτη σε αρκετές πεδινές-ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, παρ’ όλα αυτά δε δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα, ενώ η θερμοκρασία σημείωσε μικρή άνοδο. Περιορισμένα θα είναι τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά την Παρασκευή, ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Παρασκευή, αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της βόρειας και ανατολικής Αττικής, της Φθιώτιδας και της ανατολικής και δυτικής-νοτιοδυτικής Θεσσαλίας και της ανατολικής-βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Επιπλέον, λίγες βροχές θα σημειωθούν και στη βόρεια και κυρίως-βορειοδυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι έως μέτριας έντασης, ενώ θα περιορίζονται κυρίως γύρω από τα ορεινά. Χιόνια θα πέσουν στην ανατολική Στερεά και την ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 400-500 μέτρα, στη Θεσσαλία από τα 200 μέτρα και στην Κρήτη πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο. Το βράδυ πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Στη δυτική και βόρεια χώρα αλλά και το ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τι μέγιστες τιμές κυρίως οπότε και θα φτάνει το μεσημέρι τους 6-8Οc στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 11-13οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 500 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8-9οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και στον Ευβοϊκό τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *