Βροχές εκδηλώθηκαν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες ήταν ευεργετικές στις περισσότερες περιοχές. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στη χώρα την Παρασκευή σε σχέση με σήμερα, ενώ η αφρικάνικη σκόνη σταδιακά θα εγκαταλείψει τη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Παρασκευή, μέχρι και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τοπικά και στη Θράκη και κυρίως τα βόρεια τμήματά της. Παράλληλα, λίγοι τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια. Το μεσημέρι τοπικές μπόρες, σύντομου χαρακτήρα, θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Το βράδυ θα σταματήσουν τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές, όμως θα ξεκινήσουν να σημειώνονται βροχές σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου και το νότιο Ιόνιο. Στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει στα βόρεια τους 11-13oC, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας τους 15-17 και στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18oC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με ένταση 3-4 και στο νότιο 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διαστήματα ηλιοφάνειας και διάσπαρτες νεφώσεις, πιο αυξημένες στα βόρεια του νομού, όπου το μεσημέρι υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπική ασθενή μπόρα βόρεια της Πάρνηθας και της Πεντέλης. Το βράδυ θα επικρατήσει νεφελώδης καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 και τοπικά 16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Βροχή μέχρι νωρίς το πρωί. Στη συνέχεια θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και ανοίγματα στον καιρό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.  

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *