Σε έναν από τους πιο θερμούς Δεκέμβριους εδώ και πολλά χρόνια εξελίσσεται έως τώρα ο φετινός με πολύ ήπιες θερμοκρασίες και ελάχιστα έως καθόλου χιόνια στα βουνά της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, οι θερμοκρασιακές αποκλίσεις από τις μέσες κλιματικές τιμές αυτή τη στιγμή σε πολλές περιοχές της χώρας είναι της τάξεως των 4 βαθμών Κελσίου.

Αυτό δε φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες και μάλιστα από την Πέμπτη θα επισκεφτούν τη χώρα μας εκ νέου θερμές αέριες μάζες από την Αφρική ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, παρά την πτώση που θα παρουσιάσει ο υδράργυρος, την Τρίτη και την Τετάρτη, στη βόρεια χώρα (στη νότια θα παραμείνουν υψηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες) και τις βροχές που θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα, από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα την Πέμπτη στη δυτική και νότια χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19-20 και τοπικά στη Βοιωτία, την ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη τους 21-22οC. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα καταγραφούν και 22-23οC και τοπικά 24 πιθανόν και 25οC στη βόρεια Κρήτη. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι νοτιάδες σταδιακά και θα σημειωθεί και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Λίγες βροχές θα σημειωθούν την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο και το Σάββατο στη δυτική και βόρεια χώρα.

Από την Κυριακή θα πέσει λίγο η θερμοκρασία κυρίως στη βόρεια χώρα, ενώ από τη Δευτέρα θα γίνει αισθητή η πτώση του υδραργύρου (θα κυμαίνεται κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα) σε όλη τη χώρα, αφού οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς.

Η τάση του καιρού για τη συνέχεια μέχρι και τα Χριστούγεννα είναι να ελαττωθούν σημαντικά με λίγα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως την Κρήτη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά και λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα οπότε και θα φτάνει στα ανατολικά και βόρεια τους 13-15οC, ενώ στα δυτικά θα είναι πιο υψηλά (16-17οC). Πάντως, τις πρωινές ώρες θα έχει αρκετό κρύο ειδικά στα ηπειρωτικά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *