Σε έναν από τους πιο θερμούς Δεκέμβριους εδώ και πολλά χρόνια εξελίσσεται ο φετινός στη χώρας μας κατά τη διάρκεια του οποίου μέχρι τώρα μόνο 3 ημέρες η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ όλες οι υπόλοιπες ήταν πιο θερμές έως πολύ πιο θερμές. Επιπλέον, άλλο ένα χαρακτηριστικό του φετινού πρώτου μήνα του χειμώνα είναι η ανομβρία αλλά και οι αρκετές ομίχλες λόγω των επόμονων αντικυκλωνικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι τελευταίες ημέρες του χρόνου θα κυλήσουν με παρόμοιο σκηνικό χωρίς να αναμένονται αξιόλογες βροχές και με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πιο υψηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα πέρα από λίγες ασθενείς βροχές την Τετάρτη σε τοπικό επίπεδο στις Σποράδες, την Εύβοια (προσήνεμά τμήματα στο βορειοανατολικό), την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Λακωνία και την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ιόνιο και τα νότια Δωδεκάνησα (στη Ρόδο πιθανόν τοπικά να είναι πιο αξιόλογα) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι πολύ καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως. Την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και μόνο στη βόρεια Κρήτη υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή.

Ο υδράργυρος παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει την Πέμπτη μέχρι και την Πρωτοχρονιά θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει τους 14-16 και στα νότια τους 17-18οC, ενώ αύριο Τρίτη θα φτάσει τοπικά στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και τη Λακωνία και τους 20-21οC.

Οι πρώτες μέρες του νέου έτους φαίνεται και αυτές να κυλάνε με καλές καιρικές συνθήκες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, οπότε και αυτή θα κυμαίνεται ξανά σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ουσιαστικά μέχρι τα Φώτα δύσκολα θα υπάρξει σημαντική ανατροπή του καιρικού σκηνικού και οι σχεδόν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *