Από την Τρίτη αναμένεται να επηρεάσουν ψυχρές αέριες μάζες της χώρας προερχόμενες από τη Ρωσία, λόγω της δημιουργίας αντικυκλωνικού πεδίου στην περιοχή της Σκανδιναβίας, αλλά και της δημιουργίας εμποδιστή στη Μεγάλη Βρετανία.

  1. Πολλά χιόνια αναμένονται στη δυτική Μακεδονία και ειδικά στη Φλώρινα κυρίως την Τρίτη.
  2. Μεγάλα ύψη χιονιού αναμένονται την Τρίτη στη δυτική Θεσσαλία πάνω από τα 700 μέτρα περίπου (όπως και πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε όλη την πεδινή Θεσσαλία), ενώ θα χιονίσει πάνω από τα 500 μέτρα.
  3. Χιόνια αναμένονται σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης την Τετάρτη, αλλά και σε πολύ χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική Μακεδονία και τη Χαλκιδική.
  4. Χιόνια σε πολύ χαμηλό υψόμετρο αναμένονται την Τετάρτη στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
  5. Όσον αφορά την Αττική, υπάρχει ακόμα μεγάλη διχογνωμία κατά πόσο θα είναι αξιόλογα τα φαινόμενα και αν θα υπάρξει υποτροπή την Πέμπτη και την Παρασκευή, η οποία εφ’ όσον συμβεί θα φέρει αξιόλογα χιόνια και σε πεδινά τμήματα (όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Στερεάς και πιθανόν της ανατολικής Πελοποννήσου και της ανατολικής Θεσσαλίας).
  6. Η πιθανότητα υποτροπής του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν είναι μεγάλη αλλά σίγουρα είναι υπαρκτή.
  7. Εάν δε συμβεί το παραπάνω σενάριο τότε τα χιόνια στην Αττική θα περιορίζονται μέχρι και τα βόρεια προάστια με πιθανότητα πρόσκαιρα να επηρεαστούν και περιοχές του λεκανοπεδίου, αλλά όχι αξιόλογα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *