Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά σημειώθηκαν την Πέμπτη στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ επικράτησαν ισχυροί βοριάδες. Την Παρασκευή, οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε ανατολικά ηπειρωτικά και Κρήτη και σταδιακά θα σταματήσουν και εκεί.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική, τη νότια Βοιωτία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα στις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη κεντρονότια Εύβοια πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Αττική και γύρω από τα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Χιόνια θα πέσουν τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες πάνω από τα 200-300 μέτρα (για λίγο) στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική (στη δυτική Αττική πιθανόν και πάνω από τα 150 μέτρα σε περιοχές όπως η Μάνδρα) και τη νότια Βοιωτία και πάνω από τα 400-500 μέτρα στην Εύβοια, ενώ στην Κρήτη θα χιονίσει πάνω από τα 800-900 μέτρα.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 5-7 και πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενούν. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι τα ξημερώματα πρώτα στη δυτική και κυρίως βορειοδυτική Αττική και μέχρι το πρώι και στον υπόλοιπο νομό θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια αρχικά πάνω από τα 400-500 μέτρα στα δυτικά, ενώ πρόσκαιρα πριν σταματήσουν θα φτάσουν έως τα 150-200 μέτρα στη δυτική Αττική (πιθανότητα να χιονίσει πρόσκαιρα στη Μάνδρα). Στα δυτικά προάστια θα χιονίσει (ασθενώς) πάνω από τα 250-300 μέτρα για λίγο το ξημέρωμα. Στη βόρεια Αττική οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα πάνω από τα 200-300 μέτρα και στην Πεντέλη από τα 400 μέτρα, όπως και στον Υμηττό πρόσκαιρα. Στο κεντρονότιο λεκανοπέδιο αναμένεται πρόσκαιρο ψιλόβροχο (τίποτα αξιόλογο εκτός από τις υφυμήττιες περιοχές που θα είναι πρόσκαιρα πιο αξιόλογα), ενώ στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις (ανακλούν μερικώς την ηλιακή εκτινοβολία) και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 3-5 και στα δυτικά 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις , πρόσκαιρα πυκνότερες έως τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι θα οι νεφώσεις θα είναι λιγότερες και ο καιρός θα καταστεί γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9-10οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ έως το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει νοτιάς 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *