Βροχές, τοπικά ισχυρές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τρίτη, ενώ το κρύο έγινε αισθητό ιδιαίτερα στη βόρεια-βορειοδυτική χώρα. Την Τετάρτη θα περιοριστούν τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ τις πρωινές ώρες θα κάνει αρκετό κρύο σε πολλές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες τοπικές μπόρες σε Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο (εκτός από τα ανατολικά τμήματα) και την Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα και τοπικά στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σταδιακά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα, στη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, ενώ μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει παντού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το βράδυ στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν έως τις πρωινές ώρες πάνω από τα 1200-1300 μέτρα της ορεινής Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1400 μέτρα περίπου.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και τοπικά σε περιοχές της κεντρικής.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από βορειοδυτικές με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν γύρω στα μεσάνυχτα. Γρήγορα όμως ο καιρός θα ανοίξει και από τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 6 έως 15-16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα δυτικά του νομού 6-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες στα ανατολικά του νομού και θα δώσουν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ανατολικά ορεινά πάνω από τα 500 μέτρα. Από τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλο το νομό με αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10-11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *