Βροχές σημειώθηκαν κυρίως έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηηπιερωτικής χώρας, της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Την Τρίτη οι βροχές θα είναι λιγότερες, όμως η θερμοκρασία ειδικά το πρωί θα πέσει αρκετά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών έως πρωινών ωρών σε Στερεά, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Θεσσαλία και Δωδεκάνησα. Λίγες βροχές θα σημειώνονται στην Κρήτη (κυρίως κεντρικά και δυτικά τμήματα) και πιθανόν στη βόρεια-βορειοανατολική και νότια Πελοπόννησο (κυρίως ορεινά-ημιορεινά). Επιπλέον, λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα προσήνεμα στον βορειοανατολικό, τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Θεσσαλίας, αλλά και στις Σποράδες, ενώ πιθανότητα για λίγα φαινόμενα υπάρχει στα ορεινά και γύρω από αυτα της ανατολικής Στερεάς (Βοιωτίας-Φθιώτιδας). Μέχρι και το βράδυ βροχές θα σημειώνονται στη δυτική και πιθανόν κεντρική Κρήτη και πιθανόν στα Κύθηρα. Στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Ήπειρο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στη Θράκη.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 21-22οC, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17-18 και τοπικά 19οC. Επιπρόσθετα, τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της ανατολικής Μακεδονίας (Νευροκόπι).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από 5-6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις μέχρι τις πρωινές ώρες (μικρή πιθανότητα για ψιχάλες τις νυχτερινές ώρες), ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας-αίθριου καιρού αλλά και διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19-20οC, ενώ στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *