Ο καλός καιρός συνεχίστηκε και σήμερα, Πέμπτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία ανέβηκε στις περισσότερες περιοχές. Το καιρικό σκηνικό δε φαίνεται να αλλάζει και την Παρασκευή, ενώ σημαντική επιδείνωση του καιρού σε αρκετά μέρη της χώρας αναμένεται από τη Δευτέρα.

Την Παρασκευή, αναμένονται τις νυχτερινές (πρώτες πρωινές) ώρες λίγες βροχές στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Θεσσαλία, κυρίως γύρω από τα ορεινά. Στα υπόλοιπα τμήματα της θα είναι γενικά αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά μέχρι τις πρωινές ώρες. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές μπόρες γύρω από τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ στη Θράκη πάλι θα είναι αυξημένες οι νεφώσεις για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από τη δυτική Ελλάδα που θα σημειωθεί μικρή άνοδο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο δυτικοί με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ψιχάλες κυρίως στη βόρεια Αττική. Στη συνέχεια θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27-28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά του νομού από νοτιοανατολικές έως 3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πιθανότητα για ψιχάλες ή ασθενούς βροχής κυρίως στα δυτικά του νομού κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών. Στη συνέχεια θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις γύρω από τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28-29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *