Καλός καιρός επικράτησε τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να ανεβαίνει λίγο ακόμα και να φτάνει στα ηπειρωτικά τους 25-26 και τοπικά 27-28οC. Την Τρίτη το καιρικό σκηνικό θα είναι παρόμοιο και ουσιαστικά θα είναι η τελευταία μέρα καλοκαιρίας προτού δημιουργηθεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία και σταδιακά επισκεφτεί τη χώρα από την Τετάρτη μεταβάλλοντας σημαντικά τον καιρό στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα, εκτός από την ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της), την Κρήτη, τις Σποράδες και την Εύβοια όπου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 25-26 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 27-28οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοποικά 6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο δυτικοί-βορειοδυτικοί με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25-26οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *