Το βαρομετρικό χαμηλό που μας απασχόλησε το Σαββατοκύριακο πλέον έχει διαλυθεί και οι καρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα έχουν βελτιωθεί. Έτσι, την Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με σχετικό κρύο το πρωί και περιορισμένες ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με λίγες νεφώσεις και χωρίς φαινόμενα (μικρή πιθανότητα μέχρι το ξημέρωμα για παροδική μπόρα στο Ιόνιο και κυρίως την Κεφαλλονιά). Στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στην πρώτη, ενώ το πρωί νεφώσεις θα σχηματιστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα και λίγες τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ως προς τις μέγιστες τιμές, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20-21 και τοπικά τους 22οC, όμως το πρωί θα πέφτει σε μονοψήφιες τιμές σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το πρωί στη βορειοδυτική Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21-22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χαμηλές νεφώσεις και τοπικές περιορισμένη ορατότητα (κυρίως στο εσωτερικό του νομού) τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις κυρίως γύρω από τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *