Καλός καιρός επικράτησε σήμερα στο σύνολο της χώρας, ενώ η θερμοκρασία ανέβηκε 1-2 βαθμούς σε σχέση με τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές. Την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ θα επικρατούν ευσταθείς συνθήκες στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να μην αναμένεται εκδήλωση μπορών ή καταιγίδων.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις γύρω από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, χωρίς να αναμένεται να εκδηλωθούν φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίρθιος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 37-38οC, ενώ πολύ τοπικά (Θεσσαλία, δυτκή Στερεά) θα φτάσει και τους 39οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ATTIKH: Αίθριος καιρός καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37-38οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *