Καλοκαιρία με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησε και τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας εμφανίστηκαν πολύ χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες. Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και την Τρίτη, αφού η χώρα θα επηρεάζεται από αντικυκλωνικές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες-περιορισμένη ορατότητα σε δυτική Στερεά, Ήπειρο και δυτική Πελοπόννησο. Οι χαμηλές νεφώσεις θα διατηρούνται κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ. Επιπλέον, χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες θα αναπτχυθούν από το μεσημέρι προς το απόγευμα και στην πειροχή του βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη και τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας. Παράλληλα, αυξημένες νεφώσεις θα σχηματίζονται στα Δωδεκάνησα, τις νότιες και ανατολικές Κυκλάδες και πιο τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Τοπικές ασθενείς μπόρες θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη νότια Κρήτη.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στο νότιο 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες στο βόρειο 3-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις (τοπικά αυξημένες στη δυτική Αττική). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και στα δυτικά τοπικά 5-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις (ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία), οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *