Υψηλες για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν σε όλη τη χώρα (τοπικά έφτασε τους 20-21οC) την πρώτη μέρα του 2022, δίνοντας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο Μάρτιο και όχι στη μέση του χειμώνα. Οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Κυριακή, εκτός απο τα βόρεια που θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαιρέσεις θα αποτελέσουν οι περιοχές της Θράκης, της βόρειας Αττικής, της Εύβοια (προσήνεμης στο βορειοανατολικό) και της βόρειας Κρήτης, όπου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Στη βόρεια Κρήτη και στα προσήνεμα στο βροειοανατικό τμήματα της Εύβοιας θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως γύρω από τα ορεινά. Στη δυτική Πελοπόννησο (πιθανότητα για τοπικές ψιχάλες ή ασθενή βροχή) και τη Χαλκιδική το βράδυ θα συννεφιάσει, ενώ η συννεφιά στη Θράκη (πιθανότητα για ψιχάλες) θα διατηρηθεί. Κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα αναπτυχθούν ομίχλες στα βόρεια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας (νομό Φλώρινας, πιθανόν και Κοζάνης).

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, εκτός από τα βόρεια που θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη βόρεια Αττική θα είναι αυξημένες έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18οC. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, με εξασθένση από το απόγευμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ έως το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *