Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο στο εσωτερικό της Πελοποννήσουν να εκτοξεύεται έως και τους 30οC (Ωλένη Ηλείας, Ψαθί Μεγαλόπολης). Την Τρίτη οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα θα είναι παρόμοιες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένεται να επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική-βορειοανατολική παράκτια Θεσσαλία αλλά και τη δυτική Θράκη, ενώ το βράδυ στα δυτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, εκτός από τα ανατολικά τμήματά του που θα πνέουν βοριάδες 2-4 και στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 και τοπικά στο βόρειο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27-28 και τοπικά τους 29οC. Στο Αιγαίο θα φτάνει τους 25-26 και τοπικά στη νότια Κρήτη τους 27οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *