Άλλη μια μέρα με πολλά 20αρια και ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες ήταν η Τρίτη στη χώρα μας. Παρόμοιο καιρικό σκηνικό θα επικρατήσει και την Τετάρτη με περισσότερες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα και τοπικές ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται χαμηλές νεφώσεις, με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί και το βράδυ στην Ήπειρο, τη  δυτική Στερεά, το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη, τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες χαμηλές νεφώσεις κυρίως το βράδυ. Τέλος, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο κυρίως το βράδυ θα σχηματιστούν ομίχλες και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα ίδια πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές τους 18-20οC, εκτός από τη δυτική Ελλάδα που δε θα ξεπερνά τους 16-18οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο κεντρικό και βόρειο και από δυτικές-νοτιοδυτικές στο νότιο με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ μόνο στο Μυρτώο θα φτάνει τα 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι γύρω από τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19-20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από διαφορές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 και τοπικά 21oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *