Μπόρες και τοπικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Πέμπτη κυρίως στη βόρεια-βορειοδυτική χώρα, οι οποίες δε δημιούργησαν προβλήματα (όπως είχε αναφερθεί από τη σελίδα, σε αντίθεση με γνωστούς τηλεοπτικούς μετεωρολόγους αλλά και άγνωστους που έδιναν επικίνδυνες καταιγίδες). Την Παρασκεύη η αστάθεια θα περιοριστεί πάρα πολύ, το μελτέμι θα είναι ενισχυμένο και οι θερμοκρασίες υψηλές για άλλη μία μέρα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια τμήματα της ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αρκετά μικρότερη είναι η πιθανότητα για τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής (ορεινά). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ορεινά των Κυκλάδων και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική χώρα, οπότε και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34-35 και τοπικά 36οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα 37-38 και τοπικά 39οC.

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένο με ένταση 5-7 (τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο 8 μποφόρ), ενώ στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα προόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *