Βροχές σημειώθηκαν, τη Δευτέρα σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και κυρίως στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο δίνοντας το έναυσμα της κακοκαιρίας. Την Τρίτη αναμένεται το κυρίως πιάτο της κακοκαιρίας με βροχές σε όλη τη χώρα και τοπικά καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται αρχικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέσα στη νύχτα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Θεσσαλία, το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και το εσωτερικό της. Πέρασμα μέτριας έντασης βροχών θα σημειωθεί στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το πρωί στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (καταιγίδες και γενικά παροδικά πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν σε νότια Εύβοια και Αττική – βλ. παρακάτω) και την κεντρική Μακεδονία. Προς το μεσημέρι τοπικά έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, τη Θράκη, την Κρήτη (πιο έντονα στη δυτική) και στη συνέχεια και το υπόλοιπο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ταυτόχρονα το μεσημέρι θα συνεχιστούν διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν σε κεντρικό και νότιο Ιόνιο την Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική Πελοπόννησο. Τέλος, το βράδυ μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται στο ανατολικό Αιγάιο, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τη δυτική Κρήτη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας, την οροσειρά της Πίνδου και την Πελοπόννησο πάνω από τα 1100-1200 μέτρα περίπου και πρόσκαιρα και λίγο πιο χαμηλά.

Η θερμοκρασία σε πτώση ειδικά στη δυτική και βόρεια χώρα και κυρίως από το πρωί-μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με θυελλώδεις εντάσεις 6-8 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι όπου θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά δυτικοί 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με στροφή από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Το πρωί θα σημειωθούν βροχές τοπικά έντονες κυρίως στα νότια και ανατολικά του νομού, όπου θα σημειωθεί και παροδική καταιγίδα. Στη συνέχεια θα επικρατήσει άστατος καιρός με ανοίγματα αλλά και τοπικές μπόρες μέχρι το απόγευμα για να βελτιωθεί από το βράδυ ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά πολύ ισχυροί από νότιες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 4-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μέτριας έντασης βροχή τη νύχτα μέχρι και το πρωί. Στη συνέχεια θα επικρατήσει άστατος καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και πιθανότητα για σύντομες μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ μέχρι το πρωί, στη συνέχεια θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *