Η καλοκαιρία συνεχίζεται στην Αττική με αρκετή ζέστη και γενικά αίθριο καιρό. Έτσι, οι συνθήκες, τώρα που σταδιακά η θερμοκρασία των θαλασσών ανεβαίνει, είναι κατάλληλες για μια βουτιά στη θάλασσα. Το Σάββατο, θα συνεχιστούν οι γενικά καλές καιρικές συνθήκες, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Πιο αναλυτικά, στα νότια παράλια της Αττικής θα πνέουν νότιοι άνεμοι, αρχικά, μέχρι τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες 3 μποφόρ, ενώ προς το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, οπότε και θα σηκώσει κύμα και η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη. Η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 23οC.

Στα παράλια της ανατολικής Αττικής, θα πνέουν άνεμοι μέχρι τις μεσημβρινές ώρες ανατολικοί-βορειοανατολικοί με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ένταση 3 μποφόρ, οπότε η θάλασσα θα είναι σχετικά ήρεμη. Η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 23-24οC.

Στα παράλια της δυτικής Αττικής, θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27-28οC.

Τέλος, στα παράλια της βόρειας Αττικής, θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι με ένταση 4-5 μποφόρ, οπότε και θα δημιουργείται κυματισμός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 25-26οC.

Στην Αττική θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα του νομού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *