Άλλη μια μέρα αστάθειας ήταν η σημερινή για τη βόρεια-βορειοδυτική χώρα αν και πιο περιορισμένα αυτή τη φορά. Την Κυριακή το μελτέμι θα ενισχυθεί σημαντικά και η αστάθεια θα είναι πολύ περιορισμένη.

Την Κυριακή, αναμένεται αρχικά καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και τη δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν κυρίως μπόρες (μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες). Τα φαινόμενα θα αφορούν ορεινές και ημιορεινές περιοχές των παραπάνω διαμερισμάτων. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις μόνο στη βόρεια Κρήτη.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά (33-34 και τοπικά 35οC), ενώ στη δυτική Ελλάδα θα παραμείνει σε αρκετά υψηλά επίπεδα (36-37 και τοπικά 38οC).

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί, οπότε θα πνέουν βοριάδες 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο μεταβλητοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32-33οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί, οι οποίες θα αραιώσουν σταδιακά και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγυεμα. Το βράδυ θα πυκνώσουν ξανα οι νεφώσεις στο νομό, χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *