Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα με την αραιή συννεφιά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στη δυτική χώρα να κάνουν πιο υποφερτή τη ζέστη. Την Πέμπτη, θα επισκεφθούν τη χώρα μας ακόμα πιο θερμές αέριες μάζες.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών θα υπάρχει πολύ αυξημένη υγρασία στο Ιόνιο και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, ενώ παροδικές αραιές νεφώσεις θα σχηματιστούν στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και θα κινηθούν ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τέλος, σημαντικές ποσότητες αφρικάνικης σκόνης θα αιωρούνται στην ατμόσφαιρα στη δυτική κεντρική και νότια χώρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 42οC, ενώ τοπικά θα ξεπεράσει τους 43οC.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40-41 και τοπικά στη δυτική και βόρεια Αττική 42-43οC. Στα νότια παραθαλάσσια η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 35-36οC. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά του νομού από δυτικές-βορειοδυτικές με ένταση 5-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37-38οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *