Πολύ περιορισμένες ήταν οι βροχές την Τρίτη στη χώρα, αφού η διαταραχή που δημιούργησε προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας τη Δευτέρα έχει κινηθεί ανατολικά στην Τουρκία εξασθενημένη. Την Τετάρτη θα επιμείνουν οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγάιο, ενώ οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αρχικά αναμένονται διάσπαρτες νεφώσεις σε κεντρική και δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, βόρεια Στερεά και βόρεια Κρήτη. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες θα δώσουν πολύ ασθενή τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της βόρειας Κρήτης και πιθανόν της ανατολικής-νοτιοανατολικής Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος όλη την ημέρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο ενώ αρχικά θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ, από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδαοπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 28 και στη Θράκη τοπικά 29οC, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 15 έως 28 στο Αιγαίο από 21 έως 26-27oC και μόνο στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά θα φτάσει τους 30-31οC, ενώ στη δυτική χώρα ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε πιο καλοκαιρινά επίπεδα και θα φτάσει τους 32-33οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, πολύ ισχυροί με ένταση 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28-29οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις που υπάρχουν αυτή την ώρα σταδιακά προς το μεσημέρι θα περιοριστούν γύρω από τα βόρεια ορεινά και σταδιακά θα διαλυθούν από το απόγευμα και εκεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *