Αρκετά νεφελώδης καιρός επικράτησε στη χώρα την Τετάρτη, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ οι βοριάδες θα είναι ισχυροί στο Αιγαίο και θα επιφέρουν μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη, αναμένονται βροχές από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Θράκη, ανατολική Μακεδονία, νησιά ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία (πρόσκαιρα), τη Θεσσαλία, τη δυτική και βόρεια (πιθανόν και βορειοανατολική πρόσκαιρες βροχές) Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ιονίου. Σταδιακά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται σε Εύβοια, ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), ανατολική Θεσσαλία, ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες , Κρήτη και Δωδεκάνησα. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειώνονται και καταιγίδες, οι οποίες στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Το βράδυ και προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ οι βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά θα περιοριστούν στα προσήνεμα στο βορειοανατολικό τμήματα τα μεσάνυχτα. Στην δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, εκτός από τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου το μεσημέρι θα εκδηλωθούν μπόρες και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς πάνω από τα 1200-1300 μέτρα, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 1400 μέτρα και στη δυτική Μακεδονία λίγα χιόνια πάνω από τα 1000-1100 μέτρα. Τέλος, τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στα Δωδεκάνησα, αλλά και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά (13-14οC) ηπειρωτικά, ενώ στα δυτικά (17οC) θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από βορειοδυτικές και από το απόγευμα βόρειοανατολικές 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις οι οποίες τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες θα δώσουν βροχές στα βόρεια του νομού, ενώ ψιχάλες ή ασθενή βροχή θα σημειωθεί και στο λεκανοπέδιο. Το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα παροδικά θα γενικευτούν (πιο αξιόλογα και στο λεκανοπέδιο) σε όλο το νομό. Στα βόρεια του νομού (βόρεια Αττική) γενικά θα πέσουν αξιόλογα ποσά βροχής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14οC (στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή στα ανατολικά (πιθανότητα για ψιχάλες στην πολή). Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 8 έως 13-14οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *