Η επιδείνωση του καιρού έχει ξεκινήσει σταδιακά από σήμερα με αυξημένες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα. Την Κυριακή διαταραχή, κυρίως της μέσης και ανώτερης τροπόσφαιρας θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα. Επιπλέον, τοπικές βροχές θα σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες και στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο, κυρίως στα παράκτια τμήματα, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικά έντονες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα σημειώνονται στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), τη Θεσσαλία (πιο έντονα φαινόμενα στη βόρεια και δυτική), την κεντρική Στερεά και την κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο (κυρίως σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές). Στη Θράκη, την υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με μικρά διστήματα ηλιοφάνειας και πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές. Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με διαστήματα συννεφιάς κυρίως από το απόγευμα, ενώ στην Κρήτη η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει (βλ. παρακάτω χάρτη φαινομένων).

Η μέγιστη θερμοκρασία σε μικρή πτώση λόγω φαινομένων και συννεφιάς, οπότε στα ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσει τους 28-29οC και ισως τοπικά τους 30οC στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες αραιές νεφώσεις αρχικά, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και προς το απόγευμα ο ουρανός θα καταστεί αρκετά νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα για μπόρα στα “υπερ”δυτικά τμήματα του νομού το απόγευμα προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από το μεησμέρι βροχές μέτριας εως ισχυρής έντασης, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για παροδική καταιγίδα. Από τις βραδυνές ώρες προς τα μεσάνυχτα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση έως 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *