Με αρκετές νεφώσεις αλλά και σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας κύλησε η Δευτέρα στη χώρα και μόνο στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο σημειώθηκαν τοπικές βροχές. Την Τρίτη, αναμένεται κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της χώρας, με έμφαση όμως στη δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, τις πρωινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Θεσσαλία και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Ταυτόχρονα τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στη Μακεδονία, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θεσσαλία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί και η δυτική Πελοπόννησος και το εσωτερικό της, αλλά και η βόρεια Στερεά. Το απόγευμα τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας, ενώ το βράδυ μπόρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Μυτιλήνη και Χίο) και τη νοτιοανατολική Θράκη. Στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν γύρω από τα ορεινά. Ο κύριος λόγος επικινδυνότητας των φαινομένων θα είναι οι μεγάλες ποσότητες βροχής που θα πέσουν σε μικρό χρόνο στη δυτική Ελλάδα, ενώ είναι αυξημένη η πιθανότητα για υδροστρόβιλους ή και ανεμοστρόβιλους στο Ιόνιο και τα παράκτια της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης στη νότια χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 πολύ τοπικά και 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νότιοι άνεμοι 4-6 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς 3-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά οπότε και εκεί θα φτάσει τους 22-23οC, ενώ στα ανατολικά τους 28-29oC και στο Αιγαίο τους 26-27οC και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 29-30οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά διαστήματα ηλιοφάνειας με αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ψιχάλες ή και πολύ τοπικά ασθενής βροχή κυρίως στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27-28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης αρχικά, ενώ παρά το άνοιγμα του καιρού το μεσημέρι προς το απόγευμα θα σημειωθεί παροδική μπόρα και πιθανόν τοπική καταιγίδα κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *