Λίγες τοπικές βροχές σημειώθηκαν σήμερα κυρίως στη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Όμως, ο καιρός μέσα στις επόμενες ώρες θα επιδεινωθεί σημαντικά πρώτα από τα δυτικά και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Πέμπτη, αρχικά θα σημειώνονται καταιγίδες τοπικά έντονες στο Ιόνιο (εκτός από τα νοτιότερα τμήματα), ενώ βροχές θα σημειώνονται στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Επιπλέον, στη Χαλκιδική και τις Σποράδες θα σημειώνονται έντονες βροχές με διάρκεια. Στη συνέχεια τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και σταδιακά και στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται και στην Αττική. Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα οργανωθούν καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο, οι οποίες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής κεντρικής και βόρειας, αλλά και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), ενώ βροχές θα σημειώνονται στη Θεσσαλία και την Μακεδονία. Στη Χαλκιδική σταδιακά οι μπόρες θα μετατραπούν σε καταιγίδες. Επιπλέον, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται και στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών θα επηρεαστούν από βροχές και τοπικές καταιγίδες και οι Κυκλάδες και προς τα μεσάνυχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και η Θράκη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη νότια και πιθανόν τη δυτική Κρήτη, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για τοπική και παροδική καταιγίδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 900-1000 μέτρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη χιονόπτωση και μέσα στη Φλώρινα. Επιπλέον θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 1700 μέτρα.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια, αφού δε θα ξεπερνά το μεσημέρι τους 13-14 και τοπικά τους 15-16οC, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 19-20οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, εκτός από τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματά του που θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6και τοπικά 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά που θα πνέουν ανατολικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Άστατος καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές μπόρες, πιο πολλές στα ανατολικά-νοτιοανατολικά και βορειοανατολικά του νομού. Πιθανότητα υπάρχει και για καταιγίδα κυρίως μέσα στο Σαρωνικό. Μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχουν και παροδικά και μικρά σπασίματα στον καιρό. Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21-22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και πρόσκαιρα στα νότια 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές μέτριας έως ισχυρής έντασης από τα μεσάνυχτα μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει νεφελώδης καιρός με κατά βάση ασθενείς βροχές. Στα ανατολικά του νομού (παράκτια σύνορα με Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά και θα εκδηλωθεί και καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10-11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *