Με λίγες βροχές και γενικά καλό καιρό κύλησε η Πέμπτη στη χώρα μέχρι και το απόγευμα, ενώ από το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά. Την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας θα σημειωθούν βροχές, ενώ στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, πολυκυτταρικές καταιγίδες (πιθανόν και σύμπλεγμα καταιγιδών) θα επηρεάζει τις πρώτες πρωινές ώρες το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, το οποίο γρήγορα θα επεκταθεί και στη δυτική κεντρική και νότια Πελοπόννησο. Ταυτόχρονα τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο (όχι τόσο έντονες όσο στο Ιόνιο – εκτός από τα παραθαλάσσια) και τη δυτική Στερεά. Οι βροχές και οι καταιγίδες στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα, ενώ σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια (νότιο Ιόνιο-Πελοπόννησο) το βράδυ. Σε δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια και τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειώνονται μέτριας έντασης κατά βάση φαινόμενα, τα οποία στην προσήνεμη πλευρά στον ανατολικό-βορειοανατολικό των ορεινών της Θεσσαλίας, της Στερεάς και το βράδυ της Εύβοιας θα είναι τοπικά έντονα. Λίγες βροχές αναμένονται και στις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές), ενώ ψιχάλες ή πολύ ασθενείς βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ προς το ξημέρωμα θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στη δυτική Κρήτη.

Τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο τα δυτικότερα και νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου θα είναι ιδιαίτερα έντονα λόγω της μεγάλης ηλεκτρικής δραστηριότητας, των τοπικά ισχυρών χαλαζοπτώσεων και των ισχυρών ριπών των ανέμων, ενώ και στο υπόλοιπο Ιόνιο αλλά και τις προαναφερθείσες περιοχές υπάρχει πιθανότητα για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση δε θα ξεπερνά στα περισσότερα ηπειρωτικά τους 18-19Οc, ενώ στο Αιγαίο τους 22-23 και τοπικά τους 24οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές κατά διαστήματα (κυρίως νωρίς το πρωί και το μεσημέρι-απόγευμα μέχρι νωρίς το βράδυ). Τη νύχτα θα εκδηλώνονται αρκετά αξιόλογες βροχές στη βόρεια Αττική, οι οποίες το ξημέρωμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19οC.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *