Αρκετά άστατος καιρός επικρατεί σε αρκετές περιοχές της χώρας από τις αρχές της εβδομάδας με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις. Αυτό το καιρικό μοτίβο φαίνεται να συνεχίζεται με αποκορύφωμα την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται αρχικά (τις νυχτερινές έως και πρωινές ώρες) τοπικές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο (μέχρι το πρωί και σε νοτιότερα τμήματα του), την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, οπού σε αυτές τις περιοχές θα είναι τοπικά ισχυρά τα φαινόμενα, αλλά και μπόρες και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν και την ανατολική Μακεδονία. Λίγο πριν το μεσημέρι και στη συνέχεια ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε Θεσσαλία, δυτική και σταδιακά κεντρική Μακεδονία, ανατολική Στερεά και κεντροβόρεια Εύβοια και μέχρι το απόγευμα-βράδυ σε ανατολική Μακεδονία, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη (κυρίως τη δυτική). Στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι, ενώ το βράδυ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται σε Μακεδονία και Θράκη, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά τα φαινόμενα (μόνο στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν την ανατολική Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται λίγες τοπικές μπόρες). Τα φαινόμενα στις περιοχές με κόκκινο και μάυρο θα είναι πολύ έντονα και θα συνοδεύονται από τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις, ραγδαίες βροχοπτώσεις (τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, τοπικά ισχυρές ριπές ανέμων, υδροστρόβιλους (Ιόνιο και δυτικό Αιγαίο) και πιθανόν σε πολύ τοπικό επίπεδο ανεμοστρόβιλους (μεγαλύτερη πιθανότητα σε ανατολική Θεσσαλία, Χαλκιδική).

Στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα επικρατήσει γενικά καλός καιρός με παροδικές νεφώσεις. Το βράδυ προς τα μεσάνυχτα θα σημειωθούμν ασθενείς, κατά βάση, τοπικές μπόρες (πιθανόν με αραιή ηλεκτρική δραστηριότητα) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις ανατολικές-βορειοανατολικές Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα υπάρξει μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, αλλά δε θα είναι ιδιαίτερα αντιληπτή.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα φτάσει στα ηπεριωτικά τους 26-27 και τοπικά τους 28-29οC, εκτός από τη βόρεια Κρήτη, όπου ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει και τους 34-35οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες με σημαντική πιθανότητα να ψιχαλίσει (όχι κάτι αξιόλογο). Από νωρίς το μεσημέρι τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι σημαντικά, όμως στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του νομού (πιθανόν και προς βόρεια πλευρά Πάρνηθας και Ωρωπό) θα σημειωθεί προς το απόγευμα παροδική καταιγίδα, πιθανόν ισχυρή, ενώ στον υπόλοιπο νομό είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να σημειωθούν φαινόμενα. Από το βράδυ θα υπάρχουν μόνο λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και στα νότια 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρκετές νεφώσεις από νωρίς, οι οποίες νωρίς το μεσημέρι θα δώσουν βροχές και καταιγίδες, οποίες το απόγευμα προς το βράδυ θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *