Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε περιοχές της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, ενώ μεγάλα ποσά βροχής έπεσαν στην ανατολική Θεσσαλία. Τη Δευτέρα θα σημειωθούν εκ νέου ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αρχικά κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες θα επηρεάσουν στη συνέχεια το υπόλοιπο Ιόνιο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ βροχές θα σημειώνονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και στη συνέχεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο, οι οποίες θα κινηθούν ανατολικά-βορειοανατολικά επηρεάζοντας με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τη νοτιοανατολική και ανατολική Πελοπόννησο και τη νοτιοανατολική Στερεά, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες υπάρχει και στις Κυκλάδες (κυρίως δυτικές) και τη δυτικήκαι βόρεια Κρήτη. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται και στη συνέχεια σε δυτική-βορειοδυτική και νότια Πελοπόννησο. Βροχές θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Στερεά. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών θα ξεκινήσουν να σημειώνονται εκ νέου καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Στα ανατολικά-βορειοανατολικά παράκτια της Θεσσαλίας, την Πιερία και τη δυτική Χαλκιδική θα σημειωθούν εκ νέου μεγάλα ύψη βροχής και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την Κυριακή.

Οι άνεμοι στοβορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από αναοτλικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Mετά από ένα πρόσκαιρο διάστημα βελτίωσης του καιρού, κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα προσεγγίσουν το νομό ισχυρές καταιγίδες από το νότιο Σαρωνικό, όπου θα δώσουν βροχές και καταιγίδες, πιο έντονες στα νότια και ανατολικά του νομού. Οι βροχές θα είναι τοπικά έντονες, ενώ θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στη συνέχεια θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, ενώ το απόγευμα προς το βράδυ υπάρχει εκ νέου πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές ασθενούς έως μέτριας και πρόσκαιρα σχυρής έντασης μέχρι και το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα υπάρξει βελτίωση, ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *