Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν και σημειώνονται σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Πελοπόννήσου. Την Κυριακή η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οπότε θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λήμνο, Μυτιλήνη, Σαμοθράκη), ενώ τοπικές βροχές (μικρή πιθανότητα για καταιγίδα στη Σάμο) θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ταυτόχρονα θα εκδηλώνονται μπόρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο οι οποίες θα είναι πιο αξιόλογες στα ορεινά. Από το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και στη συνέχεια καταιγίδες σε Ιόνιο, δυτική Στερεά, Ήπειρο και βορειοδυτική Πελοπόννησο. Σταδικά, το απόγευμα βροχές θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά (εκτός από τα νοτιοανατολικότερα τμήματα) και την Πελοπόννησο (εκτός από τα ανατολικά τμήματα). Τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν εκ νέου βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη. Οι καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι πολύ ισχυρές με τοπικές χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους, ενώ θα συνοδεύονται από ραγδαίες βροχοπτώσεις που δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Τέλος, οι βροχές θα είναι ισχυρές και στην Ήπειρο. Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις (υψισυννεφιές), ενώ θα σημειωθεί και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Τέλος, παροδικές ομίχλες θα σχηματιστούν σε πειροχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στη νότια χώρα κυρίως.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και το βράδυ 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοδυτικές με ένταση 5-7 τοπικά πιθανόν και 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και το βραδυ τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τοπικές ομχίλες και περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινπές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες προς το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές έως και μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *