Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν στο νότιο Ιόνιο την Τετάρτη, ενώ χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Την Πέμπτη αναμένεται το κυρίως μέρος της κακοκαιρίας με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά αλλά και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται μέσα στη νύχτα και το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και κυρίως στα νότια Επτάνησα, αλλά και τα παράκτια τμήματα της δυτικής Στερεάς, της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και της νότιας Ηπείρου. Σταδιακά, το μεσημέρι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, την ανατολική Θεσσαλία, τη νοτιοανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Χαλκιδική. Το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα είναι πολύ έντονα και θα χαρακτηρίζονται από ραγδαίες βροχοπτώσεις, τοπικές χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές εκτός από το ανατολικό Αιγαίο, όπου εκεί θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα μετά τα μεσάνυχτα και θα είναι ισχυρά, ενώ στην Κρήτη μπόρες θα εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο τμήμα της. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, ενώ πρόσκαιρα στην Πέλλα, την Ημαθία και τη βόρεια Πιερία και πιθανόν τη δυτική Θεσσαλία τα χιόνια θα φτάσουν έως και πεδινές-ημιπεδινές περιοχές.

Στη βόρεια Στερεά χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πάνω από τα 700-800 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο. Τέλος, τη νύχτα θα εκδηλωθούν εκ νέου διάσπαρτες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, αλλά με όχι τόσο έντονο χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα στην κεντρική και βόρεια χώρα όπου δε θα ξεπεράσει τους 6-8 και τοπικά τους 9Οc, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 12-13 και τοπικά στη νοτιοανατολική Στερεά και τη νότια Εύβοια τους 14-16οC. Στο νότιο Αιγαίο ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας τους 18-19 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 20-21οC

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί 6-8 μποφόρ από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εκτός από τα βορειότερα τμήματά του που θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ:  Αρχικά αυξημένες νεφώσεις, όμως από το μεσημέρι θα σημειωθούν πρώτα στα δυτικά και σταδιακά και στο υπόλοιπο νομό ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα έχουν έντονο και επίμονο χαρακτήρα, ενώ θα συνοδεύονται από ραγδαίες βροχοπτώσεις, τοπικές χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15-16oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νότιους 6-7 μποφόρ ενώ θα εξασθενήσουν από το βράδυ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές κατά διαστήματα, παροδικά πιο έντονες το απόγευμα. Στη Χαλκιδική τα φαινόμενα το απόγευμα θα είναι ισχυρά και θα σημειωθούν και παροδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, εκτός από τα ανατολικά του νομού που θα πνέουν πολύ ισχυροί ανατολικοί εντάσεων 6-7 και πρόσκαιρα το απόγευμα 8 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *