Τοπικές μπόρες και καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, αλλά και την Ήπειρο, ενώ ενισχύθηκαν οι βοριάδες στο Αιγαίο. Το Σάββατο οι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις, ενώ δε θα λείψουν εκ νέου οι τοπικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα δυτικά νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία και πιθανόν Ημαθία) και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν και τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς σε δεύτερο χρόνο. Κατά τη διάρκεια των προμεσημβρινών έως και μεσημβρινών ωρών τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα ενδότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τέλος, οι καταιγίδες στην βορειοανατολική Θεσσαλία και την Πιερία πιθανόν να είναι παροδικά ισχυρές.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 32-33οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τοπικά τους 36 πιθανόν και 37οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις πρωινές μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *