Ανοιξιάτικο καιρικό σκηνικό με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που άγγιξαν τοπικά ακόμη και τους 20οC επικράτησε την ημέρα των Χριστουγέννων. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι παρόμοιος με ομίχλες μεταφοράς (τις τελευταίες ημέρες επικράτησαν οι ομίχλες ακτινοβολίας) να εμφανίζονται σταδιακά από το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας. Χαμηλές νεφώσεις θα σχηματιστούν στο Ιόνιο, τη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, αλλά και τη δυτική Ελλάδα και κυρίως τα παράκτια τμήματα της. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως το βράδυ, οπότε θα σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά.

Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει στα βόρεια τους 13-14Οc, ενώ στα υπόλοιπα τους 15-17 και τοπικά στην Πελοπόννησο και τη νότια Κρήτη τους 18-19Οc.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-  νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο-νοτιοανατολικό βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στο βόρειο από μεταβλητές με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: γενικά αίθριος καιρός με λίγες χαμηλές νεφώσεις το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16oC. Oι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες κυρίως στα δυτικά και το εσωτερικό του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *