Άλλη μια σχεδόν καλοκαιρινή ημέρα ήταν η σημερινή στην καρδιά πλέον του φθινοπώρου με τον υδράργυρο να φτάνει σε πολλές περιοχές τους 28-30οC.

Αύριο, Δευτέρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στην Ήπειρο το Ιόνιο και τη δυτική Στερεά, ενώ βροχές παροδικό χαρακτήρα στη Μακεδονία (περισσοτερες στη Χαλκιδική και τα βόρεια τμήμα τα της δυτικής Μακεδονίας) στα υπόλοιπα πολύ ασθενη φαινόμενα) και κυρίως τη Θράκη. Μπορες από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες, την Εύβοια (προσήνεμη στο βορια πλευρά της), την ανατολική Θεσσαλία και τη βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, στη βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση και δε θα ξεπεράσει τους 21-24οC το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει εκ νέου τους 26-28οC. Επιπλέον, από αργά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικανοι βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι τα 6-7 μποφόρ.

Την Τρίτη αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Παροδικα ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων η μεγάλη ραγδαιότητα βροχής) θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο) μετά το μεσημέρι, ένω σε Μακεδονία, Θεσσαλία και υπόλοιπη Στερεά (όσο πιο ανατολικά τόσο λιγότερα τα φαινόμενα)και Πελοπόννησο (όσο πιο ανατολικά τόσο λιγότερα τα φαινόμενα)τα φαινόμενα θα είναι ασθενούς έως μέτριας έντασης με τα περισσότερα να εντοπίζονται στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα πέσει και στην υπόλοιπη χώρα (όχι τόσο όσο στη βόρεια) και δε θα ξεπερνά το μεσημέρι τους 21-24oC, Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και σταδιακά θα ενισχυθούν οι νοτιάδες ειδικά στο Ιόνιο που θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ την Παρασκευή. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και το επόμενο Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα (έως και 30-31οC), ενώ θα σημειωθεί σημαντικές μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Πιθανότητα για βροχές υπάρχει την Κυριακή κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *