Μετά από ένα πολύ θερμό αλλά και άνυδρο Οκτώβριο όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως (ο πιο θερμός από καταγραφής δεδομένων) φαίνεται ο Νοέμβριος να είναι κάπως διαφορετικός κυρίως όμως όσον αφορά τις βροχές και ιδίως τη δυτική Ελλάδα.

Από αύριο (Τρίτη) το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες θα επηρεάσουν την Τετάρτη το πρωί και το υπόλοιπο Ιόνιο και πρόσκαιρα τη δυτική Στερεά (κυρίως τα παράκτια τμήματα), ενώ μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστεί και η δυτική Πελοπόννησος. Το βράδυ λίγες μπόρες θα σημειωθούν στα βόρεια Δωδεκάνησα, τις ανατολικές Κυκλάδες και τη Σάμο.

Την Πέμπτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα (όχι γενικευμένες), ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο. Σύντομο πέρασμα βροχής αναμένεται και στη Μακεδονία, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δε θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα.

Την Παρασκευή από το απόγευμα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βορειοδυτική χώρα, ενώ το Σάββατο κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η χώρα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής). Τα πιο έντονα φαινόμενα θα αφορούν και πάλι τη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Γενικά η κακοκαιρία του Σαββάτου φαίνεται αν και σύντομη να είναι κατά τόπους αρκετά ισχυρή. Τέλος, την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν αρχικά στο ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ μπόρες θα εκδηλωθούν εκ νέου στη δυτική και κυρίως βορειοδυτική Ελλάδα.

Μέχρι και την Παρασκευή δεν αναμένεται ουσιαστική μεταβολή της θερμοκρασίας (23-25 στα δυτικά και βόρεια – 26-29 στα ανατολικά και νότια), ενώ από το Σάββατο φαίνεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει πιο αισθητή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, την Παρασκευή πρώτα στο Ιόνιο και κυρίως το Σάββατο στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες (6-7 τοπικά και 8 μποφόρ).

Για την επόμενη εβδομάδα φαίνεται ότι πρόσκαιρα θα υπάρξει ανάπαυλα από φαινόμενα. Προς τα τέλη της, όμως υπάρχει τάση για εκ νέου κακοκαιρία με έμφαση και πάλι τη Δυτική Ελλάδα (σημαντική πιθανότητα όμως να επηρεαστεί μεγάλο μέρος της χώρας).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *