Και ο φετινός Δεκέμβριος κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη χώρα μας με πρόσκαιρα διαλλείμματα κρύου. Οι βροχές τον πρώτο μήνα του χειμώνα κυμαίνονται λίγο πιο χαμηλά από τους μέσους όρους (κλιματικά δεδομένα).

Η συνέχεια μέχρι το τέλος του χρόνου φαίνεται να είναι ζεστή για την εποχή και άνομβρη. Μόνη “παραφωνία” θα είναι μια κακοκαιρία που θα μας επηρεάσει από αύριο το μεσημέρι μέχρι και την Πέμπτη, κυρίως τη νότια χώρα (Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, ανατολικό Αιγαίο, νότιο Ιόνιο, Αττική) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα αφορούν τα Δωδεκάνησα και τη Σάμο, όπου εκεί αναμένεται να πέσουν μεγάλα ύψη βροχής. Στην Αττική αναμένονται ασθενείς μπόρες το μεσημέρι της Τετάρτης, οι οποίες θα ενταθούν από το βράδυ και στα νότια και δυτικά τμήματα του νομού θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται αυτές τις ημέρες σε λίγο πιο υψηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (11-14 στα κεντρικά και βόρεια, 15-18 στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας)

Από την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και μόνο στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και λιγότερο στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το Σαββατοκύριακο και κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος του έτους δε φαίνεται να επηρεάζεται η χώρα μας από κάποια κακοκαιρία και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πιο υψηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με τις βροχές να είναι ελάχιστες έως μηδαμινές σε όλη τη χώρα.

Όσον αφορά την ημέρα των Χριστουγέννων, η θερμοκρασία φαίνεται ότι θα κυμαίνεται στους 16-18οC, ενώ στο νότιο Αιγάιο πιθανόν να φτάσει και τους 19-20οC. Επιπλέον, δεν αναμένονται βροχές και κατά βάση θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στη χώρα.

Για χειμερινές εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων οι ιδανικές περιοχές για όσους θέλουν να δούν στρωμένο χιόνι (όχι χιονόπτωση) θα είναι: Πισοδέρι Φλώρινας, Σμόλικας – Βασιλίτσα, Καιμακτσαλάν, Βέρμιο – Σέλι και 3-5 Πηγάδια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *