Η Άνοιξη ακόμα δεν έχει έρθει στη χώρα μας με μικροδιαταραχές να καθιστούν άστατο καιρό κατά διαστήματα καθ΄όλη τη διάρκεια της. Τις επόμενες ημέρες, πάντως, η αστάθεια θα είναι αρκετά περιορισμένη, όμως ο υδράργυρος θα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με σταδιακή άνοδο από την Κυριακή και μετά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται μέχρι και το μεσημέρι βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, τη νότια Χαλκιδική, τη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Το μεσημέρι και το απόγευμα λίγες μπόρες θα εκδηλωθούν στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης, αλλά και στη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα πάντως θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, οπότε και δε θα ξεπερνάει τους 19-21 και μόνο στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα φτάνει τοπικά τους 22oC. Παράλληλα, τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί σε πολύ τοπικό επίπεδο παγετός στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7-8 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Το Σάββατο, αναμένεται γενικά αίθιρος καιρός αρχικά με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες θα πυκνώσουν σταδιακά στην κεντρική και βόρεια χώρα. Λίγες τοπικές βροχές (κυρίως στα ορεινά) θα σημειωθούν από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τα βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει στις περισσότερες περιοχές τους 20-22 και τοπικά τους 23oC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και το πρωί στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.

Την Κυριακή, αναμένονται αραιές νεφώσεις πιο αυξημένες στη δυτική Ελλάδα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ψιχάλες ή και ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα (ειδικά στην ανατολική) θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας με νεφώσεις, πιο αυξημένες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου θα σημειωθούν μπόρες (πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία). Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 22-24 και τοπικά τους 25oC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Την Πρωτομαγιά, αναμένεται πιο άστατος καιρός στα ηπειρωτικά και κυρίως γύρω από τα ορεινά, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και στη δυτική Ελλάδα (ειδικά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά). Σε μεγάλο μέρος της χώρας θα επικρατήσουν αυξημένες υψισυννεφιές, εκτός από το Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ασθενή ένταση, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές με έως μέτριες εντάσεις.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *