Με επιλεκτικά φαινόμενα και θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά και τοπικά πιο πάνω από αυτά θα κυλήσει ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο. Από την Κυριακή του Πάσχα μια όχι ιδιαίτερα οργανωμένη διαταραχή (σύνηθες για μέσα Απριλίου) θα καταστήσει άστατο τον καιρό σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Μεγάλη Πέμπτη, θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα με γενικά αίθριο καιρό και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και από τα δυτικά. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάνει στα δυτικά και βόρεια τους 21-22oC, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά τους τους 23-24 και τοπικά τους 25oC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν και εκεί νοτιάδες με ένταση 3-5 και στο βόρειο τοπικά 6 μποφόρ.

Την Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί στα βορειοδυτικά (βόρειο Ιόνιο-Ήπειρο) και στη συνέχεια στη δυτική Μακεδονία. Πέρασμα βροχών θα σημειωθεί και στα δυτικά και βόρεια (πιθανόν και σποραδικές καταιγίδες) τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία (κυρίως στα βόρεια). Λίγες τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο και γύρω από τα ορεινα της δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες. Σημαντική θα είναι η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης οπότε και εκεί που θα σημειωθούν βροχές θα είναι με τη μορφή λασποβροχής. Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη θα ανέβει περαιτέρω και θα φτάνει τους 24-26oC, ενώ στα δυτικά δε θα ξεπερνά τους 18-20oC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες με ένταση 5-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιάδες 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με ασθενή ένταση.

Το Μεγάλο Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξμένες στο νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Μπόρες θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως μετά το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας το μεσημέρι τους 20-22oC. Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από διάφορες διευθύνσεις με ασθενή έως μέτρια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνεόυν δυτικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ.

Την Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται άστατος καιρός στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι (μόνο στη δυτική Ελλάδα θα είναι πριν). Πάντως στη βόρεια χώρα τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και όχι γενικευμένα. Στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου (εκτός από τη Σάμο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο που θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα το πρωί) θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ειδικά στις περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα και κυρίως στη δυτική Ελλάδα, οπότε και θα κυμαίνεται λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοδυτικές 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *