Μετά από ένα Σεπτέμβριο με 2 ισχυρές κακοκαιρίες (η μία ακραία – “Daniel”), ο Οκτώβριος έχει ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το συγκεκριμένο καιρικό μοτίβο φαίνεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του μήνα με μικρά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας (27-30οC). Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα όπου εκεί τοπικά θα φτάνει και τους 30οC στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη θερμοκρασία. Πάντως, τα πρωινά πλέον θα είναι πιο ψυχρά και λόγω των αντικυκλωνικών συνθηκών που θα επικρατούν αλλά και της σαφώς μικρότερης πλέον διάρκειας της ημέρας.

Από πλευράς βροχοπτώσεων δε φαίνεται κάτι αξιόλογο σε καμία περιοχή της χώρας το επόμενο δεκαήμερο. Περιορισμένη αστάθεια θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές σε Θεσσαλία (κυρίως ανατολική), βορειοανατολική Στερεά και βόρεια Εύβοια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *