Με θερμοκρασίες κοντά και κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αλλά και πολλές διαδοχικές ημέρες αστάθειας (υψηλότερα ποσά βροχής από τα μέσα κλιματικά δεδομένα από τις περισσότερες περιοχές) έκλεισαν οι δύο τελευταίοι μήνες της Άνοιξης. Έτσι φαίνεται ότι θα κυλήσει και το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου με αρκετά διαστήματα, δηλαδή, άστατου καιρού και καλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, μέχρι και το Σάββατο φαίνεται ότι οι βροχές θα περιορίζονται γύρω από τα ορεινά της Μακεδονίας, την οροσειρά της Πίνδου και την κεντρική Πελοπόννησο τις θερμές ώρες της ημέρας. Κατά τα άλλα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και το Σάββατο θα επικρατήσει καλοκαιρία πέρα από λίγες ασθενείς βροχές, τοπικού χαρακτήρα, την Πέμπτη στη νότια χώρα (Πελοπόννησο, Κυκλάδες, νοτιοανατολική Στερεά, νοτιοανατολικό Αιγαίο). Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάνει τους 29-31 και τοπικά τους 32οC. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα επιμέινουν μέχρι και την Παρασκευή με μέτριες εντάσεις (4-6 μποφόρ), ενώ από το Σάββατο θα αρχίσουν να εξασθενούν σημαντικά.

Από την Κυριακή μια ψυχρή λίμνη από τα βορειοανατολικά θα αυξήσει την αστάθεια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της ημέρας οπότε και θα σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα. Αυτό το σκηνικό θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη φαίνεται πρόσκαιρα να περιορίζεται η αστάθεια στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. Όμως, αυξημένες είναι οι πιθανότητες να υπάρξει νέος γύρος βροχών και σποραδικών καταιγίδων στην ηπειρωτική χώρα από την Παρασκευή και έπειτα. Ο υδράργρυρος μέχρι και το τέλος της επόμενης βδομάδας δε φαίνεται να αλλάζει σημαντικά οπότε και θα κυμαίενται το μεσημέρι γύρω στους 30οC (μικρή πτώση από Κυριακή-Τρίτη και εκ νέου άνοδος).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *