Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο, καθώς το βραομετρικό χαμηλό που επέφερε κακοκαιρία την Τρίτη έχει κινηθεί ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου. Την Πέμπτη θα επικρατήσει παρόμοιο σκηνικό με τον ήλιο να κυριαρχεί και τη θερμοκρασία ειδικά στη δυτική Ελλάδα να ανεβαίνει αισθητά το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις στην Εύβοια, την Αττική (κυρίως τη βόρεια), τις δυτικές Κυκλάδες, πρόσκαιρα στη Θράκη και τη δυτική Κρήτη. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές υπάρχει στην κεντρική Εύβοια (προσήνεμη στο βοριά) και στη δυτική (στο βόρειο τμήμα) Κρήτη. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα διαλυθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 14-15οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 16-17οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και στα νοτιοανατολικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Nεφώσεις (κατά διαστήματα αυξημένες και στο λεκανοπέδιο αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας), πιο αυξημένες στα βόρεια του νομού μέχρι το μεσημέρι, ενώ σταδιακά στη συνέχεια θα διαλυθούν και θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12-13 και τοπικά στα δυτικά 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *