Η ανομβρία και ο καλός καιρός συνεχίστηκε και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από τα βορειοδυτικά τμήματα που υπήρχαν αυξημένες νεφώσεις κατά τόπους. Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, τις νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ιδίως στα πιο ηπειρωτικά τμήματα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα επικρατεί ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Στη συνέχεια από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, αλλά και στην Ήπειρο. Μικρή πιθανότητα για λίγες παροδικές βροχές, τοπικού χαρακτήρα, υπάρχει στα βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος, από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα βορειοδυτικά που θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας την κεντρική και βόρεια χώρα.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27-28oC, ενώ στα δυτικά του νομού θα φτάσει τους 29-30οC. Στα νότια παραθαλάσσια τμήματα του νομού δε θα ξεπεράσει τους 24οC. Οι άνεμοι στα δυτικά του νομού θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στον υπόλοιπο νομό από νότιες με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27-28οC. Οι άνεμοι μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιες με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *